T09 Roby standard 130 kg

T09 Roby standard 130 kg post thumbnail image

Poate transporta cărucioarele cu rotile standard care au roți mari în spate. Capacitatea de transport se calculează persoană + cărucior.

VERSIUNEA STANDARD Este reglabilă pentru scaune cu rotile pliabile echipate cu mânere sferice (cod ISO 12.21.06.039 şi 12.24.21.115 tip “Panda”) sau, mulţumită fitingurilor ajustabile, la scaunele cu rotile cu spătar căptuşit şi mâner (cod ISO 12.21.06.003) sau spătar/ cadrul şezutului întărite (scaune cu rotile ultra-uşoare –cod ISO 12.21.06.060), dar toate fiind prevăzute cu roţi posterioare de diametru mare (Ø50-60).

Elevatorul mobil cu şenile permite transportul ușor pe scări al persoanelor cu dizabilități motorii aflate în căruciror cu rotile. Este un sistem pe care se fixează scaunul cu rotile în care se află aşezată o persoană.

Manevrarea este relativ ușoara, deoarece la coborâre şi la urcare, toată greutatea este susţinută de elevator. Dupa fixarea scaunului cu rotile pe elevator pentru manevrare se apasă butoanele înainte / înapoi.

Elevatorul poate functiona doar pe scări drepte.

Caracteristici tehnice

CULOARE: Albastru deschis RAL 5015

GREUTATE: 47 kg (37 kg unitatea mobilă,10 kg bara de direcţie)

ALIMENTAREA CU ENERGIE 24V, prin intermediul a 2 baterii V-12 Ah legate în serie. Încărcător electronic de baterie încorporat, de tip 24 V-3 Ah, realizat cu tehnologia ‘în comutație’ şi alimentat direct la 230V. Controlul încărcării bateriei se obţine prin utilizarea unui microprocesor, care permite programarea echipamentului cu modelul de baterie corespunzător utilizat în funcţionare.

Priză pentru cablul de alimentare al încărcătorului de baterie de pe corpul echipamentului, cu releu pentru dezactivare la conectarea echipamentului.

Starea de încărcare a bateriei este semnalizată de un LED VERDE de pe bara de direcţie. Dacă LED-ul nu luminează intermitent, starea bateriei se situează între 20% şi 100%. Dacă LED-ul luminează intermitent, aceasta indică faptul că starea bateriei a scăzut la 20%, iar bateria va trebui reîncărcată. În timpul fazei de reîncărcare, starea bateriei poate fi vizualizată prin intermediul a 2 LED-uri, amplasate pe partea posterioară a corpului echipamentului şi dispuse după cum urmează (de la stânga la dreapta): VERDE-ROŞU. LED-ul verde (pe partea stângă) arată conexiunea la sursa casnică de electricitate, si o incaracer mai mare de 80%, iar echipamentul poate fi deja utilizat. LEDul rosu indica o incarcare insuficienta si este necesara incarcarea acumulatorilor.

MOTORIZARE Cutie de viteze ireversibilă cu reductor, autofrânare, cu transmisie axială acţionată de un motor controlat electronic, cu caracteristicile 24V-500 W, „fără perii”. Sistemul electronic permite reducerea cu 80% a şocurilor de curent la anclanşare (pornirea în sarcină) cu un consum liniar al puterii furnizate de baterii, autonomie sporită a echipamentului şi durată mai mare a bateriei. Sistem de “demarare progresivă” şi viteză progresivă de la prima treaptă a rampei. Sistemul electronic permite ajustarea vitezei, care rămâne constantă în orice condiţii de lucru.Alimentarea cu energie a motorului este posibilă numai la operarea butoanelor de pornire, acestea fiind controlate de activarea simultană a cheii şi dezactivarea opririi de urgenţă.

VITEZA LA ÎNCĂRCARE MAXIMĂ 5 m/ min ascendent; 5 m/ min descendent (aceeaşi viteză în regim fără sarcină).

AUTONOMIE LA ÎNCĂRCARE MAXIMĂ     23 etaje reale, dintre care 22 până la aprinderea intermitentă a LED-ului VERDE, amplasat pe maneta de direcţie care alertează utilizatorul asupra necesităţii reîncărcării bateriilor, şi un etaj până la oprirea echipamentului. Numărul de etaje este calculat la încărcarea maximă de 130 kg. La o încărcare mai mică, numărul de etaje poate crește.

CURELE DE TRANSMISIE ROŢI: Fără marcaje, din cauciuc cu factor de frecare ridicat, care asigură aderenţa fără a lăsa urme pe traiectorie.

PANTĂ: max. 35°; indicatorul de pantă este amplasat pe bara de direcţie.

SARCINĂ 130 kg (pasager + scaun)

ADÂNCIME MINIMĂ A PALIERULUI 970 mm cu scaunul cu rotile cu suport pentru picioare şi pasager la bord pentru versiunea standard

LĂŢIMEA MINIMĂ A SCĂRII 820 mm

CONTROALE: Controale sus/ jos pe bara de direcţie; buton pe unitatea de comandă pentru solicitarea curelei de transmisie a vehiculului.

MANIPULARE: Liftul poate fi demontat în 2 părţi, dintr-o singură mişcare, fără efort; şasiul este prevăzut cu 2 mânere; dispozitivul poate fi transportat în portbagajul unei mașini.

AVERTISMENT: După livrarea echipamentului, însoţitorul trebuie instruit conform manualului de utilizare.

UTILIZARE: Destinat să opereze cu diverse tipuri de scaune cu rotile prin intermediul dispozitivelor de prindere ajustabile în înălţime şi lăţime.

VERSIUNEA STANDARD Este reglabilă pentru scaune cu rotile pliabile echipate cu mânere sferice (cod ISO 12.21.06.039 şi 12.24.21.115 tip “Panda”) sau, mulţumită fitingurilor ajustabile, la scaunele cu rotile cu spătar căptuşit şi mâner (cod ISO 12.21.06.003) sau spătar/ cadrul şezutului întărite (scaune cu rotile ultra-uşoare –cod ISO 12.21.06.060), dar toate fiind prevăzute cu roţi posterioare de diametru mare (Ø50-60).

SIGURANŢĂ Cutie de viteze ireversibilă cu reductor; verificare electronică a vitezei; comenzi întârziate pentru a evita operarea accidentală; bară de direcţie prevăzută cu sistem de strângere mecanic pe ambele laturi şi cu verificare prin comutator de siguranţă; aprobare a mişcării doar atunci când sistemul mecanic (şi electric) de strângere este ajustat corespunzător; centură de siguranţă şi tetieră ajustabilă. Dispozitiv de siguranţă pe scaunele cu rotile, ceea ce împiedică deschiderea accidentală. OPRIRE de urgenţă. Operarea manuală de urgenţă, constând într-un dispozitiv care trebuie inserat în conectorul pătrat conectat direct la cutia de viteze cu reductor şi instalat în partea frontală a ansamblului de acţionare pentru a ridica şi/sau coborî manual echipamentul în cazul opririi.

N.B.: Informaţiile de faţă nu sunt irevocabile. Vimec S.r.l îşi rezervă dreptul de a le modifica la discreţia sa absolută.

Termenul de garantie este de 24 de luni.

ATENTIE!

Inainte de a comanda va rugam verificati desenul tehnic si asigurati-va  ca produsul corespunde cu locul unde va fi folosita instalatia!

CONTACT RAPID:

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta prin intermediul formularului de mai jos:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole...

Platforma scări mobilă pentru transportul scaunelor rulantePlatforma scări mobilă pentru transportul scaunelor rulante

Elevatorul cu șenile model T09 Roby PPP este platforma mobilă care permite încărcarea tuturor tipurilor de cărucioare cu rotile destinate persoanelor cu dizabilități motorii și transportarea acestor pe scări. Platforma elevator se adresează în mod special instituțiilor, companiilor și centrelor medicale care doresc să ofere acces persoanelor cu dizabilități motorii. Avantajul modelului PPP este că poate transporta atât scaunele rulante cu roți mari în spate, cât și scaunele cu roți posterioare mici dar și pe cele electrice.

Platformă elevator pentru toate tipurile de scaun rulant*.

Capacitatea de transport

Platforma elevator T09 Roby PPP transportă maxim 130 kg si se calculează astfel: Kg persoană + Kg Cărucior ≤ 130 kg.

Cum funcționează?

 1. Scaunul cu rotile se poziționează în fața platformei asamblate și se urcă pe platformă.
 2. Se aduce ghidonul în poziție dreaptă și se fixează scaunul (prin elementele de siguranță, spătarul scaunului rulant se va bloca pe ghidon).
 3. Se pune centura de siguranță.
 4. Ghidonul se trage înapoi și se securizează prin apăsarea pedalei roșii. În această poziție, scaunul va fi ridicat pe platformă.
 5. Se poziționează platforma elevator în dreptul scărilor. Pentru deplasarea facilă pe plan drept se utilizează roțile posterioare ale elevatorului.
 6. Se apasă butonul de sens: urcare sau coborâre. În timpul mersului ne asigurăm că indicatorul de pantă nu se află pe culoarea roșie, care indică o pantă prea înclinată și nesigură.
 7. După ce am ajuns la destinție, se elibereaza scaunul de pe bara de direcție, se scoate centura de siguranță și se coboară scaunul de pe platformă.

Câtă forță este necesară pentru manevrarea platformei de către însoțitor?

La deplasarea elevatorului pe plan drept, pentru poziționarea în dreptul scărilor, va fi necesară o forță similară cu cea de manevrare a scaunului cu rotile clasic.

La schimbarea planului, la trecerea de la drept la înclinat și invers, se recomandă ținerea strânsă a ghidonului pentru atenuarea trecerii, dar fără un efort considerabil.

Pentru deplasarea pe scară, se ține apăsat butonul de urcare sau coborâre, în funcție de nevoie. Elevatorul urcă și coboară singur, cu condiția apăsării continue a butonului de sens.

Cum urcă și coboară singură platforma elevator?

Șenile din cauciuc

Platforma elevator este dotată cu șenile din cauciuc care se “cațără” pe scări. Prin apăsarea butonului de direcție, motorul pornește și învârte șenilele, astfel încât acestea se cațără pe trepte în mai multe puncte.

Șenilele sunt fabricate dintr-un cauciuc cu aderență ridicată pentru a evita riscul de alunecare. De asemenea, cauciucul nu lasă urme pe scări în timpul deplasării.

Ce tipuri de scări urcă și coboară platforma elevator?

Platforma elevator model T09 Roby PPP poate să urce și să coboare pe scări drepte, cu trepte dreptunghiulare având pantă maximă de înclinare de 35°˝și înălțimea contratreptei să fie în intervalul 100÷180 mm.

Platforma elevator nu poate funcționa pe scări tip melc/spirală sau pe trepte care nu sunt dreptunghiulare.

Care este dimensiunea platformei elevator?

Cine produce platforma de scări?

Producătorul platformei elevator este fabrica VIMEC srl din Italia, care este specializată pe fabricarea sistemelor de accesibilitate pentru persoane cu dizabilități motorii. Pentru mai multe informații despre fabrica VIMEC puteți accesa site-ul companiei: https://www.vimec.biz/ .

Cum se livrează platforma?

Direct din stocul fabricii VIMEC din Italia, se livrează pe teritoriul României la adresa indicată în comandă în termen de 10 zile lucrătoare (zile lucrătoare Italia și România).

Pașii de urmat pentru comandă:

 1. Contactați-ne pentru a primi oferta.
 2. La confirmarea comenzii se emite factura fiscală de avans (cu excepția achizițiilor SICAP).
 3. Se achită comanda și din momentul confirmării în cont a avansului se calculează cele 10 zile lucrătoare (Italia și România).
 4. Se livrează comanda.
 5. Se efectuează instructajul de utilizare gratuit prin apel video sau la cerere conform ofertei pentru instructaj la sediul beneficiarului.

Cine este MULTILIFT SYSTEMS SRL?

Compania Multilift Systems SRL este reprezentantul fabricii VIMEC din Italia și distribuitor în România. Suntem biroul de vânzări din România, asigurăm suportul tehnic și piesele de schimb.

Contact rapid

Va rugăm să ne lăsați un mesaj și vom răspunde cât de curând posibil.

Soluții mobile de acces pe scări pentru persoane în scaun rulantSoluții mobile de acces pe scări pentru persoane în scaun rulant

Deși arată ca o liză, șenilele puternice urcă și coboară scările într-un ritm constant, încet, dar sigur. Cât despre funcționare, urcă și coboară scările prin simpla apăsare de buton. Atunci când avem scări drepte (standard), o soluție de mobilitate poate fi elevatorul cu șenile T09 Roby.

Păi, și nu cade căruciorul?

Căruciorul se prinde bine și se fixează pe ghidon. Practic, căruciorul cu rotile se “blochează” pe ghidon, iar persoana care stă în cărucior este asigurată cu centura de siguranță.

Dar nu alunecă pe scări?

Elevatorul are șenile de cauciuc, groase, anti-derapante. Șenilele “se cațără” pe scări și se “sprijină” pe mai multe trepte în același timp, astfel încât să fie înlăturat pericolul de alunecare. Desigur, este necesar ca scările să fie în condiție bună, adică să nu fie sparte sau rupte, să fie drepte (cu trepte dreptunghiulare standard, adică să nu fie scară în formă de melc). În plus, elevatorul are pe ghidon un indicator care detectează inclinarea scărilor. Atunci când indicatorul este pe roșu indică faptul că scările sunt prea înalte (panta este prea abruptă) și nu este interzisă utilizarea elevatorului. Atunci când indicatorul este pe verde, panta sau înclinația scării este optimă și elevatorul poate fi folosit în siguranță.

Și este nevoie de forță multă pentru a-l conduce?

În realitate, efortul este același ca atunci când se împinge căruciorul cu rotile. Când elevatorul merge pe plan drept, este condus pe roțile din spate și se poziționează în dreptul săcrilor. În momentul în care începe urcarea sau coborârea scărilor, atunci devine și mai ușor, pentru că elevatorul merge singur atâta timp cât butonul este apăsat. Dacă s-a luat mâna de pe buton, atunci elevatorul se oprește. Practic, în urcare și coborâre, efortul constă în apăsarea butonului de către persoana care manevrează elevatorul. Desigur, este necesară în continure atenția pentru a asigura siguranța.

Poate fi transportat în portbagajul mașinii?

Dacă portbagajul mașinii este suficient de mare, atunci elevatorul poate fi transportat și în portbagajul mașinii pentru a vă bucura de acces pe scări în mai multe locații. De la minutul 3:12 din video-ul de mai jos, puteți vizualiza cum se poate “urca” în portbagaj elevatorul cu șenile.

Cum aleg elevatorul cu șenile potrivit?

 • Pentru cărucioarele care au roți mari în spate, și care transportă maxim 130 kg (calculate persoană + cărucior) este portivită varianta T09 Standard.
 • Pentru cărucioarele care au roți mari în spate, și care transportă maxim 150 kg (calculate persoană + cărucior) este portivită varianta T09 Power 150 kg.
 • Pentru cărucioarele care au roți mici în spate, și care transportă maxim 130 kg (calculate persoană + cărucior) este portivită varianta T09 ARP.
 • Pentru toate tipurile de cărucioare cu rotile, inclusiv electrice, și care transportă maxim 130 kg (calculate persoană + cărucior) este portivită varianta T09 PPP.

Pentru mai multe informații și clarificări vă rugăm să ne contactați prin e-mail la adrea info@multiliftsystems.ro, sau prin intermediul formularului de mai jos, sau în timpul orelor de program la telefon 0762.286.553.

Contact Rapid

Cum urc și cobor scările cu persoana aflată în scaunul cu rotile?Cum urc și cobor scările cu persoana aflată în scaunul cu rotile?

Cea mai simplă și mai economică variantă* de a urca și a coborî scările cu o persoană aflată în scaunul cu rotile (fotoliu rulant) este utilizarea unui elevator mobil cu șenile. Desigur, este nevoie de un însoțitor care să manevreze elevatorul și de asemenea ca scările să permită funcționarea acestuia în siguranță.

Scaunul cu rotile se fixează pe elevator în completă siguranță, se poziționează elevatorul în dreptul scărilor și gata de transport!

Ce trebuie să facă însoțitorul?

Însoțitorul este persoana care:

 • Poziționează scaunul cu rotile pe elevator;
 • Prinde și fixează scaunul pe elevator;
 • Se asigură că centura de siguranță a fost închisă;
 • Poziționează corect elevatorul în poziția de începere a transportului.
 • Apasă și ține apăsate butoanele de înainte sau înapoi în funcție de direcția de mers dorită.
 • La sfârșitul cursei eliberează scaunul din elevator.

Trebuie să aibă forță multă însoțitorul și să depună mult efort pentru a deplasa elevatorul?

Elevatorul cu șenile T09 Roby se deplasează prin simpla apăsare a butoanelor înainte sau înapoi. Este neceasar un efor similar cu cel de împringere al căruciorului în momentul în care se deplasează elevatorul pe plan drept și pentru poziționarea pe scări. Pe plan drept, se apasă ghidonul elevatorul pentru a fi transportat pe roțile sale din spate.

În concluzie, manevrarea elevatorului cu șenile nu presupune un efort substanțial, conducerea acestuia fiind relativ ușoară. La urcarea și coborârea scărilor doar se apasă butoanele înainte sau înapoi, iar elevatorul se deplasează singur cât timp butoanele sunt apăsate.

Ce înseamnă să se potrivească scările?

Elevatorul mobil cu șenile T09 Roby a fost proiectat să funcționeze pe scările standard, drepte, deci nu cele în formă de spirală, și care au treptele dreptunghiulare.

 • Unghiul de înclinare al scării să fie de maxim 35° (grade)
 • Înălțimea treptei (contratreapta) să fie mai mare de 10 cm și mai mică de 18 cm.
 • Lățimea scării minim 75 cm.
 • Palierul dintre scări, dacă există, să aibe lățime și adâncime cel puțin egale cu 97 cm sau 110 cm în funcție de model.

Ce scaune rulante se potrivesc?

Standard

Cărucioarele cu roți mari în spate pot fi transportate cu modelul T09 Roby Standard 130 kg sau T09 Roby Standard 150 kg.

Mai multe informații…

ARP cu roți mici

Cărucioarele cu rotile care au roți mici în spate pot fi transportate pe scări cu modelul T09 ARP.

Mai multe informații.

PPP (platformă)

Modelul PPP transportă pe scări majoritatea scaunelor rulante, acestea fiind urcate pe platforma suplimentară.

Mai multe informații…

Pot folosi elevatorul în mai multe locații?

Da, elevatorul poate fi folosit în mai mute locații, mai multe intrări și ieșiri ale aceleiași clădiri, sau chiar imobile diferite, atâta timp cât scările respectă dimensiunile. Se poate transporta chiar și în portbagaj dacă acesta este suficient de mare.

Vă stăm cu plăcere la dispoziție

Pentru mai multe informații despre elevatorul mobil cu șenile pentru transportul persoanelor cu dizabilități aflate în cărucior cu rotile ne puteți contacta fie prin formularul de mai jos, fie prin SMS, Whatsapp sau telefon în timpul orelor de program.

FORMULAR CERERE OFERTĂ

Puteți transmite o cerere de ofertă completând și trimițându-ne formularul de mai jos:

Note:

*din gama de produse VIMEC