Ce fac când nu am loc să construiesc o rampă de acces pe scări pentru persoane cu dizabilități motorii?

Ce fac când nu am loc să construiesc o rampă de acces pe scări pentru persoane cu dizabilități motorii? post thumbnail image

Multe instituții se confruntă cu problema rampelor de acces în clădire pentru persoanele cu dizabilități locomotorii aflate în scaun rulant. Deși se dorește facilitarea accesului, spațiul fizic este prea mic sau inexistent mai ales în aglomerațiile urbane, pentru a crea o rampă de acces care să respecte normele în vigoare. De asemenea sunt multe clădiri declarate monument istoric care au nevoie de o soluție de acces a persoanelor cu dizabilități și asupra cărora nu se pot face modificări.

Ce putem face când nu putem construi o rampă de acces pentru scaunele cu rotile? Ei bine, o soluție o reprezintă elevatorul cu șenile T09 Roby special creat pentru a transporta pe scări persoanele aflate în scaun rulant.

Elevatorul cu șenile, alternativa care înlocuieste rampa de acces pe scări pentru persoanele cu dizabilități motorii aflate în scaun rulant

Elevatorul cu șenile T09 Roby este un echipament mobil, adică poate fi mutat dintr-un loc în altul. De exemplu, în cazul unei clădiri cu 2 sau mai multe intrări, acesta poate fi folosit oriunde, atâta timp cât treptele sunt drepte și dreptunghiulare (nu spirală) și palierele sunt pătrate sau dreptunghiulare și au suficient loc pentru manevrarea elevatoarelor cu șenile.

Șenilele elevatorului urcă și coboară scările printr-o simplă apăsare de buton, fără a lăsa urme pe scară.

Elevatorul cu șenile T09 Roby poate înlocui cu succes rampa de acces pentru persoane cu dizabilități locomotorii

Elevatorul cu șenile T09 Roby este un echipament care poate fi implementat imediat și nu necesită autorizații de construcție sau ISCIR ca în cazul altor instalații precum lifturi, platforme, etc.

Elevatoarele sunt fabricate în Italia de către compania VIMEC srl și are peste 130.000 unități vândute la nivel mondial. Există 4 modele disponibile în România:

  • Standard 130 Kg, transportă cărucioarele cu roți mari în spate, în limita a 130 kg calculat persoană + scaun rulant;
  • Power 150 kg, transportă cărucioarele cu roți mari în spate, în limita a 150 kg calculat persoană + scaun rulant;
  • ARP 130 Kg, transportă cărucioarele cu roți mici în spate, în limita a 130 kg calculat persoană + scaun rulant;
  • PPP 130 Kg, cu platformă încorporată, transportă toate tipurile de cărucioare, inclusiv cele electrice , în limita a 130 kg calculat persoană + scaun rulant;

Elevatorul cu șenile T09 Roby poate înlocui cu succes rampa de acces pe scări pentru persoanele cu handicap locomotor aflate în scaun cu rotile.

Este o variantă care oferă flexibilitate deoarece poate fi folosit atât la interior cât și la exterior. De asemenea, costurile de impementare pot fi mult mai mici față de costurile construirii unei rampe de acces care să respecte normele în vigoare.

Pentru mai multe informații despre elevatoarele cu șenile T09 Roby vă stăm cu plăcere la dispoziție.

Formular Cerere ofertă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole...