Platforma scări mobilă pentru transportul scaunelor rulante

Elevatorul cu șenile model T09 Roby PPP este platforma mobilă care permite încărcarea tuturor tipurilor de cărucioare cu rotile destinate persoanelor cu dizabilități motorii și transportarea acestor pe scări. Platforma elevator se adresează în mod special instituțiilor, companiilor și centrelor medicale care doresc să ofere acces persoanelor cu dizabilități motorii. Avantajul modelului PPP este că poate transporta atât scaunele rulante cu roți mari în spate, cât și scaunele cu roți posterioare mici dar și pe cele electrice.

Platformă elevator pentru toate tipurile de scaun rulant*.

Capacitatea de transport

Platforma elevator T09 Roby PPP transportă maxim 130 kg si se calculează astfel: Kg persoană + Kg Cărucior ≤ 130 kg.

Cum funcționează?

 1. Scaunul cu rotile se poziționează în fața platformei asamblate și se urcă pe platformă.
 2. Se aduce ghidonul în poziție dreaptă și se fixează scaunul (prin elementele de siguranță, spătarul scaunului rulant se va bloca pe ghidon).
 3. Se pune centura de siguranță.
 4. Ghidonul se trage înapoi și se securizează prin apăsarea pedalei roșii. În această poziție, scaunul va fi ridicat pe platformă.
 5. Se poziționează platforma elevator în dreptul scărilor. Pentru deplasarea facilă pe plan drept se utilizează roțile posterioare ale elevatorului.
 6. Se apasă butonul de sens: urcare sau coborâre. În timpul mersului ne asigurăm că indicatorul de pantă nu se află pe culoarea roșie, care indică o pantă prea înclinată și nesigură.
 7. După ce am ajuns la destinție, se elibereaza scaunul de pe bara de direcție, se scoate centura de siguranță și se coboară scaunul de pe platformă.

Câtă forță este necesară pentru manevrarea platformei de către însoțitor?

La deplasarea elevatorului pe plan drept, pentru poziționarea în dreptul scărilor, va fi necesară o forță similară cu cea de manevrare a scaunului cu rotile clasic.

La schimbarea planului, la trecerea de la drept la înclinat și invers, se recomandă ținerea strânsă a ghidonului pentru atenuarea trecerii, dar fără un efort considerabil.

Pentru deplasarea pe scară, se ține apăsat butonul de urcare sau coborâre, în funcție de nevoie. Elevatorul urcă și coboară singur, cu condiția apăsării continue a butonului de sens.

Cum urcă și coboară singură platforma elevator?

Șenile din cauciuc

Platforma elevator este dotată cu șenile din cauciuc care se “cațără” pe scări. Prin apăsarea butonului de direcție, motorul pornește și învârte șenilele, astfel încât acestea se cațără pe trepte în mai multe puncte.

Șenilele sunt fabricate dintr-un cauciuc cu aderență ridicată pentru a evita riscul de alunecare. De asemenea, cauciucul nu lasă urme pe scări în timpul deplasării.

Ce tipuri de scări urcă și coboară platforma elevator?

Platforma elevator model T09 Roby PPP poate să urce și să coboare pe scări drepte, cu trepte dreptunghiulare având pantă maximă de înclinare de 35°˝și înălțimea contratreptei să fie în intervalul 100÷180 mm.

Platforma elevator nu poate funcționa pe scări tip melc/spirală sau pe trepte care nu sunt dreptunghiulare.

Care este dimensiunea platformei elevator?

Cine produce platforma de scări?

Producătorul platformei elevator este fabrica VIMEC srl din Italia, care este specializată pe fabricarea sistemelor de accesibilitate pentru persoane cu dizabilități motorii. Pentru mai multe informații despre fabrica VIMEC puteți accesa site-ul companiei: https://www.vimec.biz/ .

Cum se livrează platforma?

Direct din stocul fabricii VIMEC din Italia, se livrează pe teritoriul României la adresa indicată în comandă în termen de 10 zile lucrătoare (zile lucrătoare Italia și România).

Pașii de urmat pentru comandă:

 1. Contactați-ne pentru a primi oferta.
 2. La confirmarea comenzii se emite factura fiscală de avans (cu excepția achizițiilor SICAP).
 3. Se achită comanda și din momentul confirmării în cont a avansului se calculează cele 10 zile lucrătoare (Italia și România).
 4. Se livrează comanda.
 5. Se efectuează instructajul de utilizare gratuit prin apel video sau la cerere conform ofertei pentru instructaj la sediul beneficiarului.

Cine este MULTILIFT SYSTEMS SRL?

Compania Multilift Systems SRL este reprezentantul fabricii VIMEC din Italia și distribuitor în România. Suntem biroul de vânzări din România, asigurăm suportul tehnic și piesele de schimb.

Contact rapid

Va rugăm să ne lăsați un mesaj și vom răspunde cât de curând posibil.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole...

Ce fac când nu am loc să construiesc o rampă de acces pe scări pentru persoane cu dizabilități motorii?Ce fac când nu am loc să construiesc o rampă de acces pe scări pentru persoane cu dizabilități motorii?

Multe instituții se confruntă cu problema rampelor de acces în clădire pentru persoanele cu dizabilități locomotorii aflate în scaun rulant. Spațiul fizic este prea mic sau inexistent mai ales în