Soluții mobile de acces pe scări pentru persoane în scaun rulant

Soluții mobile de acces pe scări pentru persoane în scaun rulant post thumbnail image

Deși arată ca o liză, șenilele puternice urcă și coboară scările într-un ritm constant, încet, dar sigur. Cât despre funcționare, urcă și coboară scările prin simpla apăsare de buton. Atunci când avem scări drepte (standard), o soluție de mobilitate poate fi elevatorul cu șenile T09 Roby.

Păi, și nu cade căruciorul?

Căruciorul se prinde bine și se fixează pe ghidon. Practic, căruciorul cu rotile se “blochează” pe ghidon, iar persoana care stă în cărucior este asigurată cu centura de siguranță.

Dar nu alunecă pe scări?

Elevatorul are șenile de cauciuc, groase, anti-derapante. Șenilele “se cațără” pe scări și se “sprijină” pe mai multe trepte în același timp, astfel încât să fie înlăturat pericolul de alunecare. Desigur, este necesar ca scările să fie în condiție bună, adică să nu fie sparte sau rupte, să fie drepte (cu trepte dreptunghiulare standard, adică să nu fie scară în formă de melc). În plus, elevatorul are pe ghidon un indicator care detectează inclinarea scărilor. Atunci când indicatorul este pe roșu indică faptul că scările sunt prea înalte (panta este prea abruptă) și nu este interzisă utilizarea elevatorului. Atunci când indicatorul este pe verde, panta sau înclinația scării este optimă și elevatorul poate fi folosit în siguranță.

Și este nevoie de forță multă pentru a-l conduce?

În realitate, efortul este același ca atunci când se împinge căruciorul cu rotile. Când elevatorul merge pe plan drept, este condus pe roțile din spate și se poziționează în dreptul săcrilor. În momentul în care începe urcarea sau coborârea scărilor, atunci devine și mai ușor, pentru că elevatorul merge singur atâta timp cât butonul este apăsat. Dacă s-a luat mâna de pe buton, atunci elevatorul se oprește. Practic, în urcare și coborâre, efortul constă în apăsarea butonului de către persoana care manevrează elevatorul. Desigur, este necesară în continure atenția pentru a asigura siguranța.

Poate fi transportat în portbagajul mașinii?

Dacă portbagajul mașinii este suficient de mare, atunci elevatorul poate fi transportat și în portbagajul mașinii pentru a vă bucura de acces pe scări în mai multe locații. De la minutul 3:12 din video-ul de mai jos, puteți vizualiza cum se poate “urca” în portbagaj elevatorul cu șenile.

Cum aleg elevatorul cu șenile potrivit?

  • Pentru cărucioarele care au roți mari în spate, și care transportă maxim 130 kg (calculate persoană + cărucior) este portivită varianta T09 Standard.
  • Pentru cărucioarele care au roți mari în spate, și care transportă maxim 150 kg (calculate persoană + cărucior) este portivită varianta T09 Power 150 kg.
  • Pentru cărucioarele care au roți mici în spate, și care transportă maxim 130 kg (calculate persoană + cărucior) este portivită varianta T09 ARP.
  • Pentru toate tipurile de cărucioare cu rotile, inclusiv electrice, și care transportă maxim 130 kg (calculate persoană + cărucior) este portivită varianta T09 PPP.

Pentru mai multe informații și clarificări vă rugăm să ne contactați prin e-mail la adrea info@multiliftsystems.ro, sau prin intermediul formularului de mai jos, sau în timpul orelor de program la telefon 0762.286.553.

Contact Rapid

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole...