Warning: Use of undefined constant ddsg_language - assumed 'ddsg_language' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/rmul5747/public_html/wp-content/plugins/sitemap-generator/sitemap-generator.php on line 45
SERVICE AUTORIZAT SISTEME DE PARCARE AUTO | MULTILIFT SYSTEMS

Service sisteme de parcare

SC  MULTILIFT  SYSTEMS  SRL

Autorizaţie  ISCIR  Nr. B/CR4/C,O/30/1933/1/23.11.2015

  • Întreţinere lunară sau trimestrială în funcţie de recomandarea producătorului;
  • Asistenţă la prelungirea autorizaţiei de funcţionare de către CNCIR;
  • Revizii generale şi emiterea declaraţiei de conformitate;
  • Service, reparaţii şi piese de schimb de producători;
  • Operator RSVTI – doar pentru instalaţiile pentru care asigurăm serviciile de întreţinere.

Serviciile se presteaza in Bucuresti si Ilfov.

LEGISLAŢIE SISTEME DE PARCARE

Sistemele de parcare auto suprapuse sunt instalaţii de ridicat şi se regăsesc în legislaţia românească cu denumirea de “platforme autoridicătoare”. Din punct de vedere legislativ, acestea intră sub incidenţa:

  1. Prescripţia tehnică PT R1/2010 – MASINI DE RIDICAT (macarale, mecanisme de ridicat, stivuitoare, platforme autoridicătoare si platforme ridicătoare pentru persoane cu dizabilităti, elevatoare pentru vehicule si masini de ridicat de tip special).
  2. Legea 64/2008 privind funcționarea în condiții de siguranță a instalațiilor sub presiune, instalațiilor de ridicat și a aparatelor consumatoare de combustibil.

În vederea conformării cu normele în vigoare, am extras din legislaţie principalele responsabilităţi ale beneficiarilor de astfel de sisteme de parcare auto:

A. Întreţinere periodică: Conform PT R1/2010 – MASINI DE RIDICAT, 59 (1)Pentru utilizarea/exploatarea în conditii de siguranta a masinilor de ridicat, care fac obiectul prevederilor prezentei prescriptii tehnice, pe întreaga durata de viata fizica a acestora este necesara efectuarea unor lucrari de prevenire si de înlaturare a uzurilor si defectiunilor tehnice în scopul mentinerii performantelor initiale prevazute de producator asigurându-se functionarea conform documentatiei tehnice si prevederilor prezentei prescriptii tehnice.” Lucrările se efectuează doar de societăţi autorizate ISCIR în acest sens.

B. Operator RSVTI (responsabil cu supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor) Legea 64/2008, art. 15, alin 1,2 si PT R1/2010 Art. 34. Operatorul RSVTI este de fapt persoana care preia responsabilitatea si care raspunde in fata legii in cazul in care se intampla ceva. Este persoana autorizata, care are cunostintele tehnice specifice, capacitatea si dreptul de a verifica instalatiile, care se asigura ca totul este bine.

Întrucât legislatia in vigoare prevede in PT R1/2010 la Art. 47: „Este interzisa utilizarea/exploatarea, mentinerea în functiune a masinii de ridicat cu termenul de valabilitate al autorizarii/admiterii functionarii depasit”

In vederea prelungirii autorizatiei de functionare a sistemelor de parcare auto se va proceda astfel:

  • Se semneaza contractul de intretinere cu firma autorizata ISCIR si se efectueaza revizia generala si eventuale reparatii necesare. In cazul in care sunt necesare piese de schimb, acestea vor fi notificate intr-un raport tehnic.
  • Se semneaza contractul cu RSVTI si se intocmeste dosarul care se depune la ISCIR de catre RSVTI.
  • Se programeaza inspectia CNCIR in vederea prelungirii autorizatiei de functionare. Inspectorul CNCIR verifică sistemele de parcare auto şi apoi emite raportul de inspecţie cu prelungirea autorizaţiei de funcţionare.

MULTILIFT SYSTEMS SRL este service autorizat ISCIR pentru platforme tip sisteme de parcare auto, inclusiv sisteme de parcare tip multipark, turntable, sisteme de parcare automate sau semi-automate.

Contact rapid
Cu ce informaţii vă putem fi de folos?